Getuigenis
 

Christian Delange

BUS- EN TOURINGCARONDERNEMER ATLAS CARS

Volop investeren om bij te blijven

Met een twintigtal moderne touringcars en midibussen en een tiental lijnbussen geldt Atlas Cars uit Luik-Rocourt als voorbeeld voor heel wat middelgrote Belgische bus- en touringcarbedrijven. Na de integratie van touringcarbedrijf Del-Tour in Atlas Cars startte Christian Delange in 2004 met een grootschalige vernieuwing van het voertuigenpark.

In drie jaar tijd hebben wij het voertuigenpark nagenoeg volledig gemoderniseerd om te beantwoorden aan de hedendaagse normen inzake comfort, veiligheid en milieu. Technologisch evolueren de voertuigen enorm snel en volgen de milieunormen elkaar zeer snel op. Wij hebben toen gekozen voor Euro3-motoren. Op dit ogenblik draait het allemaal om Euro4- en Euro5-motoren en komen zelfs de Euro6-normen eraan.

Wij beschikken nu over diverse voertuigen met Euro3-motoren en die zijn hooguit zes jaar oud. Voor een touringcar is dat relatief jong en wij worden er haast toe gedwongen om die voertuigen te vervangen. In heel wat buitenlandse stadscentra wordt de toegang voor touringcars beperkt als zij niet beschikken over Euro4-motoren. Die investering in een uiterst milieuvriendelijk voertuigenpark moeten wij volledig zelf dragen, terwijl de overheid wel subsidies geeft voor het aanschaffen van milieuvriendelijke personenwagens en landbouwmachines.

Dit is echter niet de enige discriminatie. Zo is er de oneerlijke concurrentie waarbij luchtvaartmaatschappijen zijn vrijgesteld van btw en accijnzen. Lokaal en regionaal is het, volgens Christian Delange, niet altijd evident om te ijveren voor de touringcars. Weet je dat er aan het nieuwe, imposante station van Luik-Guillemins geen parkeerplaatsen zijn voorzien om reizigers in en uit te laten stappen? Hetzelfde probleem aan het Congrespaleis. Men wil het vrijetijds- en zakentoerisme volop promoten, maar hoe kan je dat nu behoorlijk doen als je niet eens klanten kan laten in- en uitstappen? Chauffeurs parkeren dan noodgedwongen aan een nabije bushalte en worden er weggejaagd door de politie. Nochtans heeft men in Luik al diverse positieve initiatieven genomen voor doorstroming van het openbaar vervoer, maar voor de touringcar moet er nog heel wat gebeuren.

Niettemin blijft Christian Delange een gepassioneerd ondernemer, ook al is het niet altijd even gemakkelijk. Je moet volop investeren in voertuigen en onderhoud om bij te blijven, chauffeurs zoeken en opleidingsprogramma’s laten volgen, rij- en rusttijden laten respecteren, enzovoort. Bovendien zien wij ook dat de klant veeleisender en mondiger is geworden, besluit de zaakvoerder.

Christian Delange


terug naar overzicht
 
 

 

Nieuw!

d-artagnan | all for advertising