Getuigenis
 

Erwin Van de Wiele

TOERISME GENT

Een hart voor touringcars in historische Arteveldestad

Gent draagt toeristen en touringcars een warm hart toe. Naast een informatieve website plant Gent specifieke randparkings met onthaalpunt en faciliteiten voor touringcars, hun chauffeurs en begeleiders.

Gent heeft de voorbije jaren links en rechts al wat initiatieven genomen ten voordele van het touringcartoerisme. Er zijn parkings aan de Dampoort, aan de Bijloke en aan Gent-Zuid en touringcars kunnen een vergunning krijgen om het historische centrum binnen te rijden. Op basis van die ervaringen streven wij voor de volgende jaren naar een duurzame oplossing, zegt Erwin Van de Wiele, directeur Toerisme Gent. Wij willen hierin ook een stukje breder en ruimer gaan en ons ook richten op touringcarchauffeurs en reisleiders. In een eerste fase komt er een website voor professionele bezoekers. Daarin voorzien wij een apart luik voor touringcarondernemers met praktische tips, vragen en antwoorden om een bezoek aan Gent voor te bereiden.

Naast het internetinitiatief plant Toerisme Gent diverse concrete investeringen ten voordele van het touringcartoerisme. In een historische stad, met een middeleeuws centrum, is het sowieso niet evident om met touringcars te rijden. Bovendien zouden inwoners en bezoekers ook niet aanvaarden dat er overal touringcars zouden rondrijden. Wanneer je dat zou toelaten, maak je ook je toeristisch product kapot. Daarom moet er worden gezocht naar aantrekkelijke alternatieven zoals parkings aan de stadsrand en vlot bereikbare afstappunten nabij het historische centrum, geeft Erwin Van de Wiele aan.

Dampoort & Bijloke

Een eerste toekomstproject omvat de herinrichting van de parking Dampoort en de ingebruikname van een onthaalpunt waar chauffeurs en reisleiders terecht kunnen. Van daaruit is het nog een eindje wandelen, maar door opwaardering van de thans gesloten site van de Sint-Baafsabdij kunnen wij dat traject een toeristische aantrekkingskracht geven, verduidelijkt Erwin Van de Wiele, die in zijn vrije tijd ook reisleider is. Een tweede project is voorzien aan de Bijloke. Vanaf de opening van het STAM (nieuw Stadsmuseum Gent) in oktober gaat de regeling in waarbij passagiers afgezet kunnen worden aan de Godshuizenlaan en opgehaald kunnen worden aan de Bijlokekaai. Langparkeren kan alsdan aan de Yachtdreef (parking aan het hoofd van de Watersportbaan). In het Stadsmuseum voorzien wij een volwaardige aankomstplaats met informatiebalie, faciliteiten voor chauffeurs en horeca-uitbatingen.

Ook komt er een punt waar men fietsen kan huren en wij bekijken ook de mogelijkheid om vanaf de Bijloke met een bootje naar het historische hart van Gent te varen. Een eindje verderop, aan de Watersportbaan, plannen wij een parking waar touringcars meerdere uren kunnen staan. Verder bekijken wij de mogelijkheden om chauffeurs een incentive te geven als zij aan de Bijloke parkeren, stelt Erwin Van de Wiele nog. Voorlopig zijn het nog grotendeels ideen en plannen maar wij hopen die binnen enkele jaren te realiseren. 15% van onze toeristen komt met de touringcar en wij proberen hen zoveel als mogelijk te faciliteren. Daartegenover staat dat wij ook van de touringcars enig engagement zouden willen.

Dat touringcarchauffeurs regelmatig de motor volop laat draaien voor airco of verwarming maakt nogal wat lawaai en wekt ook wrevel op in de buurt. En dan volgt meteen de kritiek dat touringcars lelijk en groot zijn. Je kan dan nog wel aanvoeren dat n touringcar milieuvriendelijker is dan vijftig wagens, maar er moet toch eens nagedacht worden over dat laten draaien van de motor. Misschien bestaat er een mogelijkheid om touringcars daarvoor tijdelijk aan te sluiten op het elektriciteitsnet, en dan willen wij nog wel investeren in aangepaste elektriciteitsvoorziening, oppert Erwin Van de Wiele nog.

Erwin Van de Wiele


terug naar overzicht
 
 

 

Nieuw!

d-artagnan | all for advertising