Getuigenis
 

Jean Wyns

ALGEMEEN VOORZITTER FBAA

Bus & touringcar positief benaderen

De invoering van Tempo 100 voor touringcars en de afschaffing van het inhaalverbod bij regenweer zijn uiterst positieve maatregelen", zegt Algemeen Voorzitter FBAA Jean Wyns, die rekent op eenzelfde positieve benadering ten aanzien van milieu-inspanningen, passagiersrechten en oneerlijke concurrentie door goedkope luchtvaartmaatschappijen.

Op het vlak van milieuzorg hebben bussen en touringcars een enorme stap vooruit gezet, stelt Jean Wyns. "Die evolutie is op zijn minst vergelijkbaar met de overschakeling van stoomtractie naar elektrische aandrijving bij de spoorwegen. Wij rijden nu al volop met Euro 5-motoren, Euro 6 komt eraan evenals tal van nieuwe technologieŽn om de CO2-uitstoot te verminderen.

De introductie van hybride voertuigen kondigt slechts het begin aan van deze evolutie. Het gebruik van uiterst milieuvriendelijke voertuigen moet men ook fiscaal durven afwegen tegenover bijvoorbeeld de luchtvaart. De huidige situatie wordt totaal scheef getrokken ten voordele van goedkope luchtvaartmaatschappijen en regionale luchthavens die volop gesubsidieerd worden.

Het is te gek voor woorden als je hoort dat de regionale luchthavens niet moeten betalen voor luchtverkeersleiding. Of dat een luchtvaartmaatschappij zoals Ryanair financiŽle tegemoetkomingen afdwingt voor verbindingen die reeds worden aangeboden vanuit Brussel. Bovendien draagt Ryanair als bedrijf niks bij tot de tewerkstelling en de sociale zekerheid. Werknemers worden immers ingeschreven in Ierland.

Niettemin ben ik ervan overtuigd dat dit op termijn een eindig verhaal zal worden, enerzijds omwille van de toekomstige, hogere brandstofkosten en anderzijds omwille van de schadelijke CO2-uitstoot en de fiscale discriminatie tegenover andere vervoermodi.

Passagiersrechten adequaat invullen

Algemeen Voorzitter FBAA Jean Wyns rekent voor de toekomst alvast op een positieve benadering voor bus en touringcar. De rij- en rusttijdenwetgeving werd de voorbije jaren aangepast. Daarbij werden touringcars ten onrechte gelijk geschakeld met het overige wegvervoer. Er wordt nu binnen de Europese Unie volop geijverd voor een specifieke regelgeving voor touringcars, maar het is geenszins evident om dat op korte termijn in te voeren in de EU-lidstaten.

Een tweede prangend probleem is, volgens Jean Wyns, de invoering van een Europese richtlijn passagiersrechten. Wij hopen dat men de bestaande richtlijn voor luchtvaartpassagiers niet kopieert naar de touringcarsector, want dan dreigen er enorme problemen op het vlak van vertragingen en de te betalen schadevergoeding aan de reizigers.

Als je nu reeds vaststelt dat in internationale lijndiensten aan de Italiaanse kant van de Mont Blanc-tunnel het controleren van elk boorddocument en elke identiteitskaart van een reiziger 2 minuten in beslag neemt, dan komt het erop neer dat een touringcar hier anderhalf tot twee uren aan de kant wordt gezet. En dat binnen de Schengen-zone!

Jean Wyns


terug naar overzicht
 
 

 

Nieuw!

d-artagnan | all for advertising