Getuigenis
 

Michel De Cock

TOURINGCARCHAUFFEUR

Voorkeursbehandeling voor chauffeur en reizigers

Touringcars vervoeren jaarlijks meer dan tien miljoen mensen. Een gelijkwaardige behandeling ten opzichte van andere vervoersmodi, of liever nog een voorkeursbehandeling, zou echt wel mogen, zegt touringcarchauffeur Michel De Cock, van touringcarbedrijf De Durme uit Lokeren.

Ondanks de moordende verkeersdrukte bewijzen autocarchauffeurs dagelijks hoe betrouwbaarze wel zijn, want de autocar is veruit het veiligste vervoermiddel, benadrukt Michel De Cock. Iedereen die nog niet het genoegen heeft gehad om met een autocar mee te rijden, nodig ik hierbij uit om zich te laten bekoren door zijn ongekende luxe en mogelijkheden. Je zult verstomd staan hoe lekker ontspannen je aan sightseeing kunt doen.

Wanneer gemeenten of toeristische attracties een extra inspanning leveren voor touringcars en chauffeurs, wordt reizen nog een stuk aangenamer, zowel voor de reizigers als voor de chauffeur. De parking van het Normandische Bayeux is een echt juweeltje. Deze bevindt zich vlakbij het centrum en met heel wat faciliteiten voor de chauffeurs. Je kunt er ook je touringcar wassen, het chemisch toilet reinigen, een fax versturen...

Dichter bij huis, in Sint-Niklaas, mogen autocars de busbanen gebruiken. Dit is echt wel heel bevorderlijk voor de doorstroming. Dergelijke positieve maatregel mag gerust veralgemeend worden. Staatssecretaris voor Mobiliteit Etienne Schouppe heeft dat wel gezegd, maar de chauffeurs wachten nog steeds op een vervolg.

Touringcarchauffeur is best wel een boeiend beroep, waarin je heel wat van jezelf kwijt kunt. Bovendien kunnen de meeste passagiers heel dankbaar uit de hoek komen.

Michel De Cock


terug naar overzicht
 
 

 

Nieuw!

d-artagnan | all for advertising